Få visum til Storbritannia

Viktig informasjon

Reiseregistrering

Sterkt anbefalt

Før deg tryggere på dine internasjonale reiser ved å la Comet registrere reisen din hos det Norske Utenriksdepartementet. Registreringen gir beskjed til den norske ambassaden i hvert land du planlegger å reise til og registrerer deg i systemet for kriseregistrering og holder deg informert om viktig hendelser i landene du besøker. Lese mer

Registrer din reise

Eksempel på krav fo turisreise til Storbritannia Visum for norske statsborgere

 1. Fritatt for visum

  Fritatt for visum for et opphold på opptil 180 dager. Den reisende må:

  • Ha et pass som er gyldig gjennom hele det planlagte oppholdet, med en ledig visumside
  • Ha bevis på å ha nok kapital
  • Ha bevis på videre billett eller returbillett med fly
  • Ha alle nødvendige dokumenter for å reise til neste reisemål
  • Ha visum til det neste landet, hvis det er aktuelt
  • Bekrefte med flyselskapet at ombordstigning er tillatt uten å ha visum, siden betingelsene rundt dette kan endres

Eksempel på krav for forretningsreise til Storbritannia for norske statsborgere

 1. Dersom du overholder Brexit kan du reise inn som forretningsbesøkende

  Brexit har endret reise mellom Storbritannia, den Europeiske Union og EØS. Tidligere tillatte forretningsaktiviteter kan nå være forbudt uten riktig dokumentasjon.

  Som en generell regel kan du reise inn på forretningsbesøk (og ikke trenger å få visum, arbeidstillatelse eller fritak for arbeidstillatelse) hvis aktivitetene dine er begrenset til enkle interne eller eksterne møter, research, konferanse og noen typer kortvarig trening. Forretningsaktiviteter utenfor disse kategoriene kan kreve ytterligere dokumentasjon.

  Den sikreste måten å gjennomføre forretningsreiser i etter-Brexit-tiden er å bruke Comet Reisevurdering etter Brexit som finnes på https://cometconsular.no/brexit-assessment. For bare NOK 250 er løsningen vår en rask og kostnadseffektiv måte å sikre at du overholder de nye reglene for forretningsreiser. Du vil få et klart svar på om du kan reise inn på forretningsbesøk, veiledning om hvilken dokumentasjon som kreves for reisen, et skreddersydd følgebrev som skal presenteres ved ankomst om reisen din. Hvis du ikke blir ansett som kvalifisert til å reise som forretningsbesøkende, vil du få en en-til-en-konsultasjon med en post-brexit-rådgiver om hvilken dokumentasjon som kreves.

  Hvis du har tenkt å reise til destinasjonen din uten en reisevurdering etter Brexit, må du sørge for at du:

  • Ha et pass som er gyldig gjennom hele det planlagte oppholdet med to blanke sider og utstedt de siste 10 årene
  • Ha bevis på tilstrekkelige midler
  • Bevis på tur / returbilletter
  • Nødvendig dokumentasjon for ditt neste reisemål
  • Ta med deg et garantibrev utstedt av selskapet ditt. For å få et slikt brev, besøk: https://cometconsular.no/business-support-letter
  • Bekreft med ditt transportmiddel (flyselskap, tog osv.) At ombordstigning vil være tillatt uten visum, da disse vilkårene kan endres
  • Oppfylle kriteriene for innreise og retur basert på de nyeste innreisebestemmelsene og helsekravene. Se vår innreiseveiledning på https://cometconsular.no/health-requirements for den siste veiledningen

Tilleggsinformasjon

 1. Raskt.  Comet spesialiserer seg på å sikre Storbritannia visum og kan hjelpe deg med å søke Storbritannia visum.
 2. Enkelt.  Comet er den nemmeste måde at få et visum og kan sikre at opnå det på en dag. Vi kan behandle Storbritannia viseringer på Storbritannia ambassade hver dag for norske statsborger.
 3. Når kan jeg søke om visum til Storbritannia?

  Det beste tidspunket å sende inn din visumsøknad på, er 1-2 måneder før avreise. Har du dårlig tid, kan det i enkelte tilfeller være mulig å få raskere behandling.
 4. Må jeg sende inn mitt pass for å få visum til Storbritannia? Er det trygt å sende passet?

  Ja, du må sende inn ditt pass i original. Storbritannia visum blir stemplet inn i passet, og visumsøknaden kan ikke behandles uten pass. Da pass er et verdidokument, anbefaler vi at du sender ditt pass og visumsøknad på en sikker måte som for eksempel bud eller sporbar postforsendelse.