ESTA-GODKJENNELSE FOR USA

Det amerikanske ESTA er et elektronisk system for godkjennelse av reiser til USA.  En ESTA-godkjennelse fungerer som et visum, men du får ikke stempel eller etikett i passet. For å kunne søke, må du ha pass fra ett av disse landene. Se alle landene.

Comet og denne nettsiden er ikke tilknyttet noe myndighetsorgan. Vi administrerer hele søknadsprosessen på dine vegne, og hjelper deg å finne fram i de kompliserte kravene. Gebyrene varierer avhengig av reisemålet og hvor komplisert søknaden din er. Comet-servicegebyrene kommer i tillegg og er uavhengige av gebyrer til myndigheter/utenriksstasjonen for det aktuelle landet.

Den raskeste og enkleste måten å få ESTA-godkjennelse for USA

 1. Med Comet kan du søke når som helst, og du får en bekreftelse på e-post eller i posten fra Comet når ESTA-godkjennelsen din har blitt utstedt.
 2. Det kan ta opptil 72 timer før en ESTA blir godkjent av det amerikanske Sikkerhetsdepartementet.  

  Du må søke om en ESTA minst 72 timer før du skal reise.

 3. Når en ESTA har blitt utstedt er den gyldig i 2 år, eller til passet ditt utløper (det som inntreffer først), og du kan reise inn i USA flere ganger.

Når du reiser med en ESTA-godkjennelse, må du:

 • ha en returbillett eller videre billett med en ruteavgang med et større fly-/cruiseselskap som er registrert for ESTA-er
 • ikke bli værende i mer enn / opptil maksimalt 90 dager, inkludert Mexico, Canada og de karibiske øyene
 • ikke ha brutt den amerikanske immigrasjonslovgivningen før (f.eks. ved å være lenger enn 90 dager)

Viktige krav til søkere om ESTA-godkjennelse

 • Om du er amerikansk statsborger og har dobbelt statsborgerskap i et land som er med i USAs Visa Waiver Program (VWP, program for visumfritak), behøver du ikke en ESTA. Du må bruke det amerikanske passet ditt til å reise til USA.
 • Merk at etter nylige endringer i den amerikanske loven for forebygging av reiser med terrorformål (Terrorist Travel Prevention Act), kan statsborgere i VWP-land som har besøkt: Iran, Irak, Nord-Korea, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Jemen i eller etter mars 2011, ikke lenger søke om en ESTA.
 • Statsborgere i VWP-land som også er statsborgere i Iran, Nord-Korea, Sudan eller Syria, kan ikke søke om en ESTA.
 • Fra 1. april 2016 må du ha pass med en innebygd databrikke og med det internasjonale e-passymbolet på omslaget (som vist under) for å kunne søke om en ESTA.

Fordeler ved å bruke Comet

 • Øyeblikkelig hjelp. Om du har spørsmål i forbindelse med søknaden din, står en Comet-spesialist klar til å hjelpe deg på telefon eller e-post.
 • Automatiserte systemoppdateringer. Om søknaden om ESTA-godkjennelse ikke godkjennes øyeblikkelig, vil systemene våre automatisk sjekke på den reisendes vegne og gi beskjed når godkjennelsen er utstedt.  
 • Øyeblikkelig e-postbekreftelse.  Comet sender automatisk e-post til reisende som får en øyeblikkelig bekreftelse, med et referansenummer som lagres for fremtidig referanse. Dette fører til en sikker elektronisk protokoll over all personlig informasjon med ESTA-godkjennelsen.

Comet er ikke en del av amerikanske myndigheter. Det amerikanske Sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security, DHS) tar beslutningene for alle ESTA-søknader. Du kan søke om en ESTA-godkjennelse direkte på DHS-nettsiden, men da vil du ikke nyte godt av tjenestene fra Comet som er nevnt ovenfor.

Er du ikke fra et godkjent land? Reisende med pass fra alle andre land må søke direkte til den amerikanske ambassaden om visum for innreise i USA.  Se CIBTs Serviceoversikt for kontaktinformasjon for USAs ambassade.

Guided-Entry

For å reise internasjonalt trenger du nøyaktig informasjon, forberedelse og kunnskapsrik ekspertise. Guided-Entry er en nødvendig tjeneste for å kunne navigere seg frem i en usikker tid. Tjenesten tilbyr personlig konsultasjon, evaluering av reiserute, skreddersydde oppdateringer og mer. Opplev tryggheten med tjenesten Guided-Entry.

Les mer

Rask visumsjekk

Innehavere av norske pass: Se om visum er påkrevd for reisemålet ditt.

Se alle landene

Digital fototjeneste

Den digitale fototjenesten fra Comet er en perfekt måte å levere inn et digitalt passfoto til din visumsøknad. Last opp ditt foto, og våre foto-eksperter vil sørge for at det oppfyller kravene som stilles for din visumsøknad før det skrives ut og sendes til ambassaden.

Les mer